Marketing Tools

Welke marketing tools zijn hip & trendy? Welke apps geven marketeers een meerwaarde? Iedere week testen we nieuwe marketing tools en voegen we deze toe aan de lijst:

Logo ActiveCampaign 2022

ActiveCampaign

ActiveCampaign is een marketing automation tool dat volledig in de cloud werkt. Het platform is uitermate geschikt voor kleine- en middelgrote bedrijven. Naast marketing automation heeft het ook een, weliswaar beperkte, CRM-functie ingebouwd.

AhaSlides

Zowel in het onderwijs als in zakelijke context is de app een veelgebruikte manier om presentaties aantrekkelijker te maken of digitaal kennis te toetsen.

Buffer

Buffer is een veelgebruikte social media planningstool. Hoe werkt het? En wat is het verschil met Hootsuite en Later? Lees het hier!

Logo-DroidCam

DroidCam

Met DroidCam kan je je smartphone omtoveren tot een high-end webcam. Lees hier blogs over DroidCam en ga zelf aan de slag.

Logo Google Analytics 2022 PNG

Google Analytics

Google Analytics is wereldwijd de meest gebruikte tool om website statistieken weer te geven. Echter is er de laatste maanden wel wat commotie ontstaan omdat de tool niet in regel zou zijn met de GDPR-wetgeving.

Logo Elementor 2022

Elementor

Elementor is een populaire plug-in en page builder voor WordPress. Hoe werkt het & wat zijn de voordelen? Bekijk onze Elementor blogs.

Logo Hootsuite PNG

Hootsuite

Hootsuite is wellicht de meest gekende social media tool onder marketeers. Logisch, want met bijna 20 miljoen gebruikers wereldwijd is het de meest gebruikte social media planningstool ter wereld.

Banner Kahoot PNG

Kahoot!

Dit Noorse technologiebedrijf werd opgericht in 2012 en telde in 2020 meer dan 1,3 miljard actieve gebruikers. Zowel in het onderwijs als in zakelijke context is de app een veelgebruikte manier om presentaties aantrekkelijker te maken of digitaal kennis te toetsen.

Logo Later PNG

Later

Later App is een veelgebruikte social media planningstool. Hoe werkt het? En wat is het verschil met Hootsuite en Buffer? Lees het hier!

Logo LinkedIn

LinkedIn

Steeds meer Belgen en Nederlandser hebben de weg naar LinkedIn gevonden. Dit social media kanaal voor professionals is zowel Sales als Marketing bijzonder interessant. Op regelmatige basis deel ik tips & tricks vanuit de praktijk.

Logo Matomo Analytics 2022 PNG

Matomo

Matomo (vroeger bekend als Piwik) is opensourcesoftware om jouw website bezoekers te visualiseren. Door commotie rond Google Analytics wordt Matomo steeds vaker gebruikt.

Logo Mentimeter PNG

Mentimeter

Zowel in het onderwijs als in zakelijke context is Mentimeter een veelgebruikte app om presentaties aantrekkelijker te maken of digitaal kennis te toetsen.

Logo Microsoft Bookings

Microsoft Bookings

Wil je contacten via een webpagina afspraken laten inplannen? Dan is Microsoft Bookings een prima tool om jou hierbij te helpen. Zeker wanneer je reeds vertrouwd bent met andere Microsoft Office 365 apps.

Logo Microsoft Excel PNG

Microsoft Excel

De kracht van Microsoft Excel wordt soms wel eens onderschat. Zeker als marketeer kom je er bijna dagelijks mee in aanraking. Op regelmatige basis deel ik daarom tips & tricks om efficiënter in Excel te werken.

Logo Microsoft Forms 2022

Microsoft Forms

Zowel in het onderwijs als in zakelijke context is Microsoft Forms een veelgebruikte app om presentaties aantrekkelijker te maken of digitaal kennis te toetsen. Microsoft Forms maakt deel uit van de Office 365 Suite van Microsoft.

Banner-Power-Bi

Microsoft Power Bi

Al 15 jaar is Microsoft specialist in data analyse & visualisatie. Power Bi is in een B2B context wellicht de meest gebruikte business intelligence tool.

Logo Microsoft Teams PNG

Microsoft Teams

Microsoft Teams is ongetwijfeld het populairste samenwerkingsplatform. Ook voor marketeers bevat het tal van interessante features.

Logo OBS PNG

OBS

OBS (Open Broadcaster Software) is een open source app waarmee je eenvoudig video’s kan opnemen of streamen. Bijvoorbeeld te gebruiken in Zoom of Microsoft Teams.

Logo Office 365 PNG 2022

Microsoft 365 / Office 365

Ooit gestart als softwarepakket voor onder andere Word, Excel en PowerPoint en nu uitgegroeid tot het meest gebruikte samenwerkingsplatform ter wereld. Ongetwijfeld het populairste pakket binnen Office 365 is momenteel Microsoft Teams.

Quizizz

Zowel in het onderwijs als in zakelijke context is Quizizz een veelgebruikte app om presentaties aantrekkelijker te maken of digitaal kennis te toetsen.

Logo Shopify 2022 PNG

Shopify

Shopify behoort tot de top 3 van populairste e-commerce platformen. Het is dan ook een zeer volledig en gebruiksvriendelijk pakket om – indien nodig – snel een webshop te kunnen starten. 

Logo Wappy

Wappy

Wappy is een softwareontwikkelaar die tal van apps bouwt ter optimalisatie van bedrijfsprocessen. Wappy Chat is wellicht één van de bekendste toepassingen.

Logo WhatsApp Business 2022

WhatsApp Business

WhatsApp Business is de zakelijke variant van WhatsApp. Wat kan je er nu mee? Welke meerwaarde biedt het voor organisaties of bedrijven?

Logo WooCommerce 2022 PNG

WooCommerce

WooCommerce behoort samen met Shopify en Magento tot de meest populaire e-commerce systemen. Hoe het werkt & wat de voor- en nadelen zijn lees je hier.

Logo WordPress 2022 PNG

WordPress

WordPress is een opensource Content Management Systeem (CMS) waarmee je gratis websites kan maken. Anno 2022 zijn 40% van de nieuwe websites gemaakt in WordPress.

Yoast SEO

Yoast SEO is wereldwijd de meest gebruikte SEO-tool. Initieel enkel beschikbaar als plug-in voor WordPress of WooCommerce websites, maar sinds begin 2022 ook beschikbaar voor Shopify webshops.

Zoom

Dankzij tools zoals Zoom en Microsoft Teams zijn vele bedrijven tijdens de coronacrisis operationeel gebleven. Maar hoe werkt Zoom juist? Op regelmatige basis deel ik tips & tricks.