Video: hoe actief is de concurrentie op LinkedIn?

Al een aantal jaren kan je als beheerder van een LinkedIn bedrijfspagina inzicht krijgen in onder andere het aantal (nieuwe) volgers van voorgestelde concurrenten. Toegegeven, dit overzicht zat goed verstopt. LinkedIn voert nu een aanpassing door, waardoor dit bij beheerders beter opvalt. Hieronder beschrijf ik deze nieuwe functionaliteit.

Inhoud

Inhoud Artikel

LinkedIn populair tijdens Corona

Voor ik jullie toon hoe je inzage krijgt in de LinkedIn-cijfers van je concurrenten, deel ik graag even wat andere cijfers. Marketing Agency ‘We Are Social’ en Social Media Tool Hootsuite onderzoeken ieder jaar wereldwijd het gebruik van de diverse social media kanalen. Een rapport dat gratis gedownload kan worden.

Interessante LinkedIn cijfers (België):

  • 4,1 miljoen Belgen hadden in 2021 een account op LinkedIn (+ 300.000 t.o.v. 2020)
  • 56,8% mannen & 43,2% vrouwen

Door de coronacrisis lijken dus meer Belgen de weg naar LinkedIn te hebben gevonden. Wellicht om digitaal in contact te blivjen met onze zakelijke relaties en/of contact te zoeken met nieuwe, interessante contacten.

Geen nieuwe functie

De functie om als beheerder van een LinkedIn pagina de vergelijking te maken met concullega’s is niet nieuw. Deze zat enkel heel goed verstopt. LinkedIn voert nu een aanpassing door, waardoor deze functionaliteit vanuit het menu raadpleegbaar is.

Als je verregaande inzichten verwacht, hoef je niet verder te lezen. Maar zoals ik in onderstaande video laat zien, kan je toch enkele interessante cijfers bemachtigen om regelmatig te vergelijken met jouw bedrijf.

Video-tutorial

In onderstaand filmpje toon ik je de relatief nieuwe functie ‘Concurrenten’ in LinkedIn:

 

Banner - Concurrentie LinkedIn v2
Video afspelen
Tom Hufkens

Tom Hufkens

Gepassioneerd door online marketing & oprichter van deze blog. In het dagelijkse leven Marketing Manager bij een Belgisch ICT-bedrijf.

+ Volg op LinkedIn

Logischerwijs krijg je geen verregaande inzichten, maar LinkedIn bied je toch enkele interessante cijfers.