Maak je webinars boeiender dankzij nieuwe presenter views in Microsoft Teams

Maandelijks stopt Microsoft nieuwe functionaliteiten in Microsoft Teams. Gezien de vele mogelijkheden – ook voor marketeers – is het logisch dat Teams een wederkerend thema is in mijn blog. Deze keer zoom ik in op de nieuwe presenter views die onlangs werden toegevoegd.

Inhoud

Inhoud Artikel

De nieuwigheden die Microsoft stelselmatig toevoegt aan Microsoft Teams komen er niet zomaar. Het luistert heel erg naar de feedback van haar gebruikers. Ook voor marketeers biedt het mogelijkheden. Niet alleen om efficiënter te kunnen samenwerken (meer hierover in een later artikel), ook het organiseren van een online of hybride event, kan prima via Teams. De vergelijking met andere tools zoals GoToWebinar, Zoom of Webex is voor een later moment. Nu gaan we het dus hebben over MS Teams:

Nieuwe presenter views in Microsoft Teams

Of je nu een PowerPoint of een webpagina wil delen, dankzij de nieuwe presenter views in Teams heb je als presenter nu 4 mogelijke weergaven om voor een online publiek te presenteren:

1. De klassieke weergave

De focus van jouw Teams-presentatie ligt op de content:

Teams - Optie 1 Presenter Mode

2. Standout of ‘green screen’ modus

Met deze ‘standout presenter mode’ lijkt het alsof je als presentator met een green screen werkt:

Teams - Optie 2 Green Screen

 

3. Side by side weergave

Ongetwijfeld een toekomstig populaire weergave is de ‘side by side’ mode. Bij deze modus wordt de presentatie en het beeld van de presentator mooi naast elkaar gezet:

Teams-Optie-3-Split-Screen

4. Reporter mode

De reporter modus is een combinatie van de standout en side by side modus. Het beeld van jou als presentator wordt eveneens uitgesneden, maar jouw presentatie staat wat meer op de achtergrond:

Teams - Optie 4 Reporter Mode

Hoe jouw presenter view aanpassen?

Bovenstaande weergaves worden beschikbaar als je binnen Teams jouw scherm deelt. Ga als volgt te werk:Presenter view starten in Microsoft Teams

  1. Zoek tijdens je Teams meeting naar het icoontje ‘Inhoud delen’ (of gebruik sneltoets: Ctrl + Shift + E)
  2. Selecteer de gewenste weergave
  3. Kies je scherm of venster dat je wenst te delen

Et voilà! Jouw presentatie kan starten en zal wellicht een stuk aangenamer zijn om te volgen.

Alvast heel veel succes gewenst!

Conclusie

Microsoft maakt het haar concurrenten niet gemakkelijk. Deze nieuwe feature maakt van Microsoft Teams meer dan ooit een volwaardige online event management tool. Wil je nog meer tips richting het perfecte webinar? Lees dan ook zeker deze blog: ‘Webinar organiseren met Microsoft Teams Teams: tips vanuit de praktijk‘.

Tom Hufkens

Tom Hufkens

Gepassioneerd door online marketing & oprichter van deze blog. In het dagelijkse leven Marketing Manager bij een Belgisch ICT-bedrijf.

+ Volg op LinkedIn

Ook voor marketeers is Teams een absolute meerwaarde. Niet alleen om efficiënter samen te werken. Ook voor het organiseren van online of hybride events.