7 Redenen waarom je moet beginnen bloggen met je bedrijf

In de huidige digitale wereld is het belangrijker dan ooit om een sterke online aanwezigheid te hebben. Eén van de manieren om dit te bereiken is een blog. Pieter Verschueren, zelf freelance marketeer en oprichter van Bloggers Benelux, geeft je 7 goede redenen om als bedrijf in te zetten op ‘bloggen’:

Voorbeeld van blog
Bloggen: populairder dan ooit!

Inhoud

Inhoud Artikel

Waarom is bloggen goed voor je bedrijf?

Er zijn een aantal redenen waarom het begint met bloggen een goed idee kan zijn voor een bedrijf:

1. SEO

Bloggen kan helpen bij het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie van je website, omdat zoekmachines nieuwe inhoud waarderen. Je kunt zelf blogs schrijven of je kan dit uitbesteden aan een gespecialiseerd SEO bureau. Zij doen zoekwoorden onderzoek, stellen content briefings op en schrijven vervolgens kwalitatieve teksten voor je website.

2. Leadgeneratie

Bloggen kan helpen bij het genereren van leads, omdat je een blog kunt gebruiken om bezoekers te werven voor uw e-maillijst of aanbiedingen.

3. Positionering

Bloggen kan helpen bij het positioneren van je bedrijf als een autoriteit in je niche, door het delen van waardevolle informatie en kennis.

4. Betrokkenheid

Bloggen kan helpen bij het verhogen van de betrokkenheid van je klanten, door hen te betrekken bij de inhoud en om een community te creëren.

5. Branding

Bloggen kan helpen bij het versterken van je merk, door het creëren van consistente en herkenbare inhoud.

6. Verkoop

Bloggen kan helpen bij het verhogen van je verkoop, door je producten of diensten te presenteren en te verkopen via de blog.

7. Klantenservice

Bloggen kan helpen bij het verbeteren van je klantenservice, door vragen van klanten te beantwoorden en hen te helpen via je blog.

Tips bij het starten van een blog

Tot slot deel ik nog 5 tips die jou kunnen helpen een goede start te maken:

  1. Technologie: denk goed na via welke technologie je jouw blog wil maken. Een populair platform is bijvoorbeeld WordPress.
  2. Goed onderwerp: welke onderwerpen passen bij jouw bedrijf? Vrij essentieel om hier goed over na te denken uiteraard.
  3. Naam van de blog: ga je jouw blog integreren in de bedrijfswebsite of hou je dit apart? Bij dit laatste is de naam en bijhorende domeinnaam zeer belangrijk.
  4. Hou rekening met SEO: het is belangrijk om vanaf de start rekening te houden met een ‘SEO-vriendelijke’ blogtekst.
  5. Meten is weten: activeer op je blog Google Analytics (of een ander platform) om het aantal bezoekers op jouw blog te kunnen meten.

Wil je meer tips & tricks?

Raadpleeg de website van Bloggers Benelux – één van de grootste communities voor bloggers in de BeNeLux – voor meer praktische tips & tricks bij jouw eerste blogbericht. In deze groep kunnen Belgische en Nederlandse bloggers met elkaar discussieren over artikels, SEO-vraagstukken, samenwerkingen, linkbuilding of gewoon alles wat met bloggen te maken heeft.

Pieter Verschueren

Pieter Verschueren

Met z’n eigen marketing agency Torseo bracht Pieter al enkele mooie opdrachten tot een goed eind. Daarnaast is hij oprichter van Bloggers Benelux. Met meer dan 1.100 leden één van de grootste communities voor bloggers in de Benelux.

+ Volg op LinkedIn

Bloggen kan helpen bij het positioneren van je bedrijf als een autoriteit in je niche, door het delen van waardevolle informatie en kennis.